Schoolfolder

Schoolfolder 2023-2024 - Campus VTI


Hoe hoort en ziet een robot? Hoe blijft een Drone in de lucht? Hoe bouw je een ecologisch huis? Hoe ontwerp en maak je een meubel? Op deze en vele andere vragen kan je op onze school een antwoord vinden.

Campus VTI is dan ook een STEM-school voor makers en bedenkers en daar zijn we trots op!

Bij onze STEM-aanpak gaat het niet enkel om de vakken wiskunde, wetenschappen en techniek, maar vooral over de manier van leren. Je leert niet alleen vanachter de schoolbank, maar je gaat ook actief, creatief en onderzoekend aan de slag. In kleine teams werk je aan allerlei projecten: een Lego-robot programmeren, een papieren brug ontwerpen, een verkeerslicht maken met de 3D-printer, een lichtschakeling uitvoeren, enz. De leerkracht wordt je coach. Hij helpt je nadenken over verschillende modellen en oplossingen. Zo ontdek je zelf de mogelijkheden van technologie. Dat is wat we bedoelen met de ‘E’ van engineering in STEM. Ook in de andere vakken geloven we sterk in de kracht van deze STEM-didactiek.

Om kwaliteitsvolle opleiding mogelijk te maken, beschikken we over goed ingerichte klassen en ateliers. En ook hier staat de technologie niet stil. We investeren jaarlijks in krachtige en moderne machines, maar ook in nieuwe technologieën zoals een HoloLens, VR-bril, 3D-printer, lasercutter, Surfacecomputers, enz.

De zorg voor onze leerlingen, daar werken we elke dag aan. Onze leerkrachten en jaaropvoeders staan steeds paraat en helpen je bij al je vragen. Onze jarenlange ervaring in een goed gestructureerde zorg is één van onze sterktes.

Ook naast de lessen valt er heel wat te beleven in het VTI. Ben je benieuwd geworden? Doorblader snel deze digitale brochure of bezoek onze campus.