Focus Campus VTI

I'm VTI

 

Open school zondag 22 mei 2022


De directie en het team van campus VTI nodigen u graag uit op 22 mei op onze openschooldag. Na een noodgedwongen onderbreking van twee jaar staan we te popelen om onze deuren weer wijd open te zetten.

Van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00:

- zijn onze makers en bedenkers van morgen aan het werk in de ateliers en labo’s

- proeft u van de VTI-sfeer tijdens sport- en andere activiteiten

 

Doorlopend van 10.00 tot 19.00:

- geniet u van een gezellige babbel met een drankje en een snelle hap

- krijgt u info over onze werking en is er mogelijkheid om in te schrijven

 

 

Ontdek STEM in Campus VTI


 

 

 

ONZE DRIE FOCUSSEN

In campus VTI kan je kiezen uit drie verschillende focussen in het eerste jaar. De focus die het beste bij je past hangt af van je interesses en van hoe jij het best en liefst kan leren.

lessentabel 1e jaar - campus VTI

 

Focus Wiskunde - Wetenschappen - STEM


Je wil veel te weten komen. Je haalde uitstekende resultaten in het basisonderwijs en dan vooral voor wiskunde. Je bent een maker en bedenker die heel graag wil weten hoe dingen in elkaar steken.

In technologie en engineering word je uitgedaagd om te analyseren, creatief en probleemoplossend te denken. Voor wiskunde en wetenschappen krijg je telkens één uur verdieping. Deze focus bereidt voor op een doorstroomrichting in de tweede graad.

wiskunde - wetenschap - STEM - campus VTI

Focus technologie - STEM


Je bent sterk geïnteresseerd in technologie. Die technologie wil je vooral al doende verkennen en ontdekken. De lessen zijn opgebouwd rond mechanica, elektriciteit, hout en ICT. Er is één uur wiskunde differentiatie.

Op die manier hou je alle mogelijkheden open voor de doorstroomrichtingen of de richtingen met een dubbele finaliteit in de tweede graad.

Technologie - STEM - Campus VTI

Focus Technologie 1B


Je denkt praktisch en leert het liefst al doende? Je wil de handen uit de mouwen steken en bent creatief. Samen met de vier uur techniek uit de basisvorming leer je in technologie de knepen van hout, mechanica en elektriciteit. Je werkt nog een aantal leerstofonderdelen uit het basisonderwijs af. In de tweede graad wil je je voorbereiden op een arbeidsmarkgerichte studierichting. Je kan starten in 1B als je het getuigschrift van het basisonderwijs nog niet behaald hebt.

Technologie 1B - Campus VTI